Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals pakt broodnodige driepunter tegen Beekhoek. Brosens houdt de nul. 1-0

VC Herentals

Om, in het klassement, een uitzichtloze situatie te vermijden kon VC Herentals zondag tegen Beekhoek maar beter punten pakken. Verliezen betekende dat roodwit een “concurrent” zou zien uitlopen tot 12 punten.

"Zelfs met een gelijkspel schoot VC niet veel op", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.   "Maar de thuisploeg kon de punten thuis houden. Mooi was het allemaal niet, iedereen leek zich bewust van de belangen. Een speciale vermelding voor doelman Brosens die baas was over de bezoekende aanvallen en een eerste clean-sheet lukte.

Het eerste gevaar kwam van de ploeg uit Ten Aard maar de laatste pass haalde meestal de groene spitsen niet. Rond het kwartier dreigden de bezoekers opnieuw maar de lijnrechter vlagde voor buitenspel voor een Gelenaar gevaarlijk kon worden.

De eerste winterprik kon de acteurs maar weinig inspireren. Even voor het half uur was Beekhoek daar weer, de bal kwam bij Ceusters. Zijn poging scheerde de deklat. Hier kwam VC goed weg. Doelman Schoonis had tot dan toe letterlijk nog geen bal gezien. De thuisploeg had dan, met Claes en Derkinderen,  al 2 spelers geblesseerd zien uitvallen. De eerste echte VC aanval kwam er 5 minuten voor de rust maar de poging van Dillen waaide uiteindelijk ver naast.

Meteen na de pauze besloot de Herentalse defensie om een handje te helpen. Na een lokale blunder kon een Beekhoek-aanvaller op Brosens af gaan. Maar Cedric redde de meubelen. Het was meteen het startsein voor roodwit om wat aanvallender te gaan denken. Ook Schoonis moest nu af toe tussenkomen. Even na het uur werd Vanlommel diep gestuurd. Dries was eerder bij de bal dan Schoonis, maar werd aangetikt binnen het strafschopgebied. De ref legde de bal op de stip. Dries zelf stuurde Loonis naar de verkeerde kant en VC leidde met 1-0.

Het zware veld begon zijn tol te eisen. Brosens was secuur op een aantal hoge ballen. Aan de overzijde kreeg Vanlommel weer een vrijgeleide maar duwde de bal naast de Beekhoekkooi buiten.

Er hing nu, naast een sneeuwbui, ook meer een tweede rode treffer in de lucht. 5 minuten voor affluiten ontdeed Ziedins zich van zijn belager, vond Dillen. Maar Jens joeg de bal ook al tegen de bovenkant van de deklat. De stadionklok stond al een tijdje stil op 90:00 wanneer Aubroeck in het middenveld de bal kreeg. Hij zette een één-twee op en stond oog-in-oog met Schoonis.

De lijnrechter vlagde voor buitenspel maar was een groene verdediger vergeten die aan de andere kant van het strafschopgebied rustig naar voor liep en zo het buitenspel ophief. De mogelijks beslissende treffer werd dus onterecht afgekeurd. We konden de man, in de gegeven situatie, begrijpen. Hij verontschuldigde zich ridderlijk na de wedstrijd.

Maar bij een bezoekende treffer had VC daar weinig voor gekocht. In de 98e minuut was het bijna zover. In een alles-of-niets-poging kopte een Beekhoekenaar de gelijkmaker in de hoek, maar Brosens verijdelde ook deze poging en verdoezelde daarmee gelukkig de fout van de leiding van even tevoren.

VC deed dus wat het moest doen en dat was hoe-dan-ook winnen. Al lag dat niet voor de hand.

Roodwit springt, in het klassement, over Linda Olen, naar plaats 14. VC eindigt de heenronde volgende zondag met een korte verplaatsing naar Oevel, meteen de laatste uitwedstrijd van 2023. Aftrap om 14:30 u."